Fri frakt över 800kr

Fri frakt över 800kr 

Royal Swedish honey

Om oss

Välkommen till

ROYAL SWEDISH HONEY AB

Royal Swedish Honey AB är resultatet av en passion till naturen, konsten att odla, smaken av nyskördat och inte minst kärleken till honungsbiet.  Vi driver en biodling enligt ekologiska principer med omsorg om djur och natur.

Idag har vi ca 200 bisamhällen i våra bigårdar. Vår plan är att utöka antalet samhällen  till 1000 bisamhällen . Bisorten vi arbetar med heter Buckfast och härstammar från sydvästra England. Vi föder upp egna drottningar för att få bättre kontroll på våra bisamhällen. Det ger produktiva drottningar med bra egenskaper, som ger oss god skörd av honung.

 

Vi på Royal Swedish Honey AB arbetar för en mer hållbar värld och en ökad biologisk mångfald. God, lokal och hälsosam mat är grunden för en bra hälsa för både oss människor och naturen.
Vår ambition är att hjälpa en natur som blivit mer och mer ensidig på grund av människans ständiga jakt på avkastning. Genom stora ensidiga odlingar har samtliga pollinatörer fått det svårare att överleva. Honungsbiet är en av våra viktigaste pollinatörer tillsammans med humlor och vilda bin. Utan pollinerande insekter blir det svårt att producera livsmedel. Därför grundar sig vår verksamhet på biodling och hur vi kan främja honungsbiet och alla andra
Vi är medlemmar i Sveriges Biodlares Riksförbund.